Hoi Fientje,

wat leuk om een kaart van jou te krijgen. Het is dan wel niet zo leuk als hier samen met jou koffie te drinken en gezellig te babbelen, maar dat gaan we vast en zeker snel inhalen.
Goh, dat jij dat nog weet van vroeger, de kaartjes die we elkaar stuurden. Jammer dat daar de klad in is gekomen, maar ik begrijp ook wel dat jij daar met je gezin en je drukke baan steeds minder tijd voor had.
Ik heb jouw kaarten destijds allemaal bewaard, alleen ben ik ze helaas kwijtgeraakt toen ik hier naar het tehuis kwam, samen met een paar van mijn favoriete leesboeken.


Wel heb ik nog steeds jouw kaartje van een paar jaar geleden uit Basingstoke. Die heb ik hier vol trots laten zien op de afdeling, omdat ik er zo groots op was dat mijn nichtje zomaar een poos in Engeland is gaan werken.

Je hebt het erover dat je een schrijfestafette wilt opstarten. Dat vind ik een origineel idee, dat is veel leuker dan hier in de recreatiezaal van die suffe dingen te doen of op mijn kamer voor de TV te hangen. Dan kan ik meteen kijken of ik nog steeds verhalen kan schrijven.


Soms drink ik wel eens een borreltje met iemand hier op de gang, Theo Kraag. Gezellige vent, die veel heeft meegemaakt en er altijd smakelijk over kan vertellen. Hij heeft toevallig ook een zoon die verhalen schrijft, ook korte verhalen, op een of andere site. Misschien is het een idee om die er ook bij te betrekken, je weet maar nooit wat voor bijzondere verhalen dat oplevert!
En ik wil ook zeker jouw verhalen allemaal lezen, Fien.

Nou meissie, laten we hopen dat dat gedoe met dat virus maar snel overwaait, of terug naar China waait (ha, ha, ha), dan kunnen we weer gewoon met elkaar babbelen. Gezellig, bakkie koffie en een stroopwafel erbij. Maar tot die tijd gaan we aan de slag met de pen. Of, beter nog, met een laptop, want daar heb ik inmiddels een cursus voor gevolgd. Alleen gaat dat nog niet zo snel, maar des te beter kan ik ermee oefenen.

Dag Fien, dikke knuffel van


Ome Joop