Brief aan ome Joop

Hoi ome Joop,
 

Hoe gaat het? Ik baal ervan dat ik je nu niet op kan zoeken. Je behoort tot de risicogroep, zeiden ze bij de receptie. Het is beter dat je zo min mogelijk bezoek krijgt. Nee, daar wordt je niet echt vrolijk van. Jij bent toch al zo’n mensenmens. Mijn telefoontje gisteren heeft je ook niet echt opgefleurd. Ik hoorde het aan je stem toen we afscheid namen. Daarom dacht ik dat het wel leuk zou zijn om weer eens ouderwets met elkaar te schrijven. Zoals we vroeger altijd deden. Weet je nog? Het was een sport om een zo origineel mogelijke kaartje te vinden. Je wist me altijd weer te verrassen. Ik herinner me nog dat bierviltje dat je stuurde omdat je geen leuke kaart kon vinden. Ik heb het al die jaren bewaard. O, wat was ik jaloers op jou. Jij reisde de hele wereld over en kwam op de mooiste plaatsen. Ik heb al je kaarten nog bewaard.

Hoe vind je deze kaart? Deze heb ik ooit eens gekocht in een tuincentrum. De magnolia op de voorkant deed me denken aan die grote magnoliaboom die bij jullie in de tuin stond. Ik kon daar uren naar kijken, zo mooi vond ik de kleur van de blaadjes. Ja, ik ben het met je eens. Een kaart met een bloem is wel erg afgezaagd, maar ik had even niets anders in huis. Ik beloof dat ik de volgende keer iets originelers stuur.

Laatst las ik iets over een schrijfestafette. Iemand begint met een verhaal en stuurt dat vervolgens door naar iemand anders, die daar op zijn beurt weer een vervolg op schrijft. Vind je dat iets? Je vond het altijd zo leuk om te schrijven. Ik heb je verhalen vroeger verslonden en nu schrijf ik zelf ook verhalen op Schrijven Online. Als ik jou nou eens een van mijn verhalen toestuur, dan kun je daar een vervolg op schrijven en dan kan ik daar op mijn beurt weer op reageren. Wie weet hebben we na afloop van dit Coronagedoe wel een mooi boek bij elkaar geschreven.

Nou, ome Joop, hou je taai. Ik hoop je snel weer in levende lijve te zien. Tot die tijd kijk ik uit naar je verhalen.
 

Dikke knuffel,
 

Fien.