Schrijfopdracht #270

Schrijven Online

Geplaatst 30 oktober 2019

Die mooie stad Londen

Zodra ik op het station van Liverpool Street uit de trein stap, voel ik een aangename sensatie door mijn lijf stromen. Ik ben weer in Londen en het voelt iedere keer als thuiskomen. Ik neem een ademteug en snuif de geur van het station op. De gewelven boven het spoor voelen vertrouwd aan.

Achter me stroomt de trein leeg. In no time ben ik omringd door reizigers en forensen. Een schoonmaakkarretje komt voorbij gereden. Over tien minuten vertrekt de trein weer naar Stansted Airport.

 

In een dikke stroom bewegen we ons naar de grote, door staal en glas overdekte stationshal waar ik bijna omver gelopen wordt door een stevige man die zich al druk bellend een weg baant door de menigte naar de ingang van het metrostation. Hij is niet de enige. Velen zijn onderweg naar hun werk, zakelijk gekleed in de geijkte zwarte of donkerblauwe pakken. Maar het zijn de kleurige outfits van de Londenaren en toeristen die het beeld bepalen. Dat vind ik zo heerlijk aan deze stad, de vrijheid om te zijn wie je bent.

 

Tja en wat doe je als iedereen naar boven staat te kijken, dan kijk je ook. Op het enorme aankondigingsbord, dat als een zwaard van Damocles boven de reizigers hangt, staan de vertrektijden van de treinen. Maar ik wil hier helemaal nog niet naar kijken. Over drie dagen zal ik hier een blik op werpen, maar nu nog niet. Zigzaggend door de menigte loop ik naar de roltrap aan de andere kant van de stationshal.

 

Buiten het station, op Bishopsgate, rijden de voor Londen zo kenmerkende rode bussen af en aan. Zwarte taxi’s manoeuvreren tussen de bussen door, evenals de overige automobilisten. De stoplichten hebben weinig gezag. Zodra de voetgangers een mogelijkheid zien om over te steken nemen ze hun kans waar. Gelukkig staan de aanwijzingen op straat: LOOK RIGHT.

De opdracht: Beschrijf een setting

Reageren