Schrijfopdracht #316

Schrijven Online

Geplaatst 15 september 2020

Noot en Zo

Als jochie van vijf hielp hij zijn vader al mee met het uitzoeken en rangschikken. De hoge bij de hoge, de lage bij de lage. De zware onderop en de lichtere daarboven.
Met zorg worden ze gekweekt, geoogst en gerangschikt naar grootte: heel, half of kwart en uiteraard moet het vlaggetje perfect zijn. Alleen de beste noten komen in zijn winkel te liggen. Je kunt ze per stuk kopen of in een kant-en-klare mix, gecombineerd met een klassiek sausje of juist een wat hippere dressing zoals hiphop of techno.

Zijn winkeltje is sinds mensenheugenis in de familie en hij is trots dat hij ’s werelds beroemdste componisten tot zijn klanten mag rekenen.


Laatst was Boudewijn de Groot nog in zijn winkeltje om een zakje do-, re- en mietjes te kopen. Hij kwam een paar tekort voor zijn nieuwste compositie. Zojuist heeft hij een bestelling genoteerd voor Bruce Springsteen en een nabestelling voor Guus Meeuwis. Uiteraard kunnen zijn klanten rekenen op zijn discretie.
Sinds een aantal jaren heeft hij ook kringloopafdeling. Daar kun je afgedankte akkoorden, riffs en toonladders vinden. Enorm in trek bij de beginnende componist.

Door de jaren heen is er veel veranderd in het assortiment. In het begin waren vooral de klassieke noten populair. Toen was het leven een stuk eenvoudiger. Zijn opa vertelde vaak over de bezoekjes van Beethoven. Die kwam regelmatig rondsnuffelen om ideeën op te doen. Voor Beethovens vijfde symfonie heeft hij nog geholpen met het uitzoeken van de juiste noten. Beethoven wilde voor de vierde noot in eerste instantie een hoge noot hebben, maar zijn opa wist hem ervan te overtuigen om voor een lage te gaan.
John Williams kwam voor zijn thema van Jaws twee noten tekort. Mi en Fa waren toevallig in de aanbieding.
 

De opdracht: Schrijf een verhaal  over een persoon die zijn/haar werk doet. Echter: de baan moet je zelf verzinnen en mag dus in het echt niet bestaan.

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon