Schrijven Online

29 oktober 2020

Fata Morgana

Welkom. Ik leid je rond in het Land van Bedrog. De tocht voert ons door dorpen en steden, bebouwd met heilige huisjes waar nog wel eens flink tegenaan geschopt wordt. Over de met belofte geplaveide wegen lopen we langs bonte struiken, geurend en kleurend van de leugens die ze met zich meedragen.
In de verte zie je de sportvelden. Binnenkort worden daar de Olympische Mooi-Weer-Spelen gehouden. Moge de beste valsspeler winnen.

 

Op naar het bos van omgezaagde stoelpoten. Schrik onderweg niet van de mooie plaatjes. Het zijn slechts luchtspiegelingen.

 

Tussen de stoelpoten wandelen we over het pad van afspraken waar niemand zich aan houdt. De desillusies laten hun kopjes hangen, terwijl de leugentjes-om-bestwil fier rechtop staan.
Er staat een stevige bries van nimmer nagekomen afspraken, maar daar laten we ons niet door uit het veld slaan. We gooien alle waarschuwingen in de wind en rechten onze schouders. Het gevecht tegen de bierkaai kunnen we wel aan.

 

We lopen het bos uit en komen bij het Meer van Verdriet, onderaan de waterval van tranen. Het is goed vissen in het meer. Gooi je hengel uit en je gaat gegarandeerd met een teleurstelling of miscommunicatie naar huis. Hier huist ook ons eigen monster Trauma. In tegenstelling tot zijn broer Nessie laat hij zich wel vaker zien.

 

Verderop zien we de heetwaterbronnen waar menigeen zijn vingers of billen heeft gebrand. Zuster Pleister Op de Wond heeft haar handen vol aan al die blaren, maar ze is nooit te beroerd om je een spiegel voor te houden.
 

Hiermee eindigt onze tour in een doodlopend spoor. U kunt uw ontgoocheling bij de uitgang aan de wilgen hangen. Roddel en achterklap wordt op prijs gesteld.