Gestelse Quiz

Blog by Fief 

25 november 2019

 

Hoe krijg je een heel dorp aan het puzzelen, googelen, zingen, versieren, punniken en een avond lang zwoegen op de meest uiteenlopende vragen? Het is ze weer gelukt, de organisatie van de Gestelse Quiz. Om 18.00 uur zaten wij, team Brandweer ft JJK Bokkendonk, samen met zo’n zestig groepen verspreid door heel het dorp, gespannen te wachten op de komst van het boekwerk met de vragen en opdrachten.

 

Het ophalen van de opdrachten bleek al een opdracht op zich, maar eenmaal ontvangen gingen we fanatiek aan de slag. Deelname aan de quiz in de vorige jaren heeft inmiddels de nodige ervaring opgeleverd. Dus: niet als een kip zonder kop aan de vragen beginnen, nee, eerst kijken of er opdrachten bij zitten die aan een tijd verbonden zijn, of er iets geknutseld moet worden en of we ergens op een bepaalde tijd aanwezig moeten zijn.

 

De 11 categorieën werden vervolgens onderling verdeeld. Hoewel beloofd was dat de vragen dit jaar iets gemakkelijker zouden zijn, hebben we ons toch weer aardig in het zweet gewerkt om alle antwoorden te vinden. En vergeet ook de buitenopdrachten en de knutsel-, video- en foto-opdracht niet. Gelukkig hadden we een paar creatieve geesten die hier helemaal in los konden gaan.

De tijd tikte echter onverbiddelijk voorbij en veel te snel kwam het moment dat de antwoorden ingeleverd moesten worden. Koortsachtig nog vlug de laatste vragen invullen en dan… loslaten. Tijd voor de nabespreking (lees: hapje en een drankje).

 

Het mooie van deze quiz is dat het ook mensen verbindt. Tijdens de buitenopdrachten kom je leden van andere groepen tegen, maar je hebt elkaar ook nodig voor het compleet maken van een raadsel of het ruilen van attributen. Er werd zelfs aan antwoordruil gedaan: jouw antwoord op vraag zus en zo voor mijn antwoord op die en die vraag.

Wat moet het voor de organisatie weer een toer zijn geweest om al die vragen te bedenken: @the movies, braingames, op reis, bourgondisch, hippe ronde en zo nog een paar categorieën meer. Maar wat zullen ze met elkaar ook een voorpret hebben gehad. De vraag is hoe lang ze dit kunnen blijven volhouden. Is het concept op een gegeven moment niet uitgemolken? Wat mij betreft hoop ik dat ze het nog een paar jaar volhouden.

Het was een geweldige avond en we hebben genoten. Ongeacht de uitslag zeggen wij als Team Brandweer ft JJK Bokkendonk: volgend jaar zijn we er weer bij.

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon