Schrijfopdracht #303

Schrijven Online

Geplaatst 18 juni 2020

Heden of verleden?

De drukte van Trafalgar Square is overweldigend. Dubbeldekkers vormen met elkaar een lang rood lint, taxi’s rijden elk gaatje dicht en fietsers halen heroïsche capriolen uit om tussen al het andere verkeer door naar hun bestemming te komen. Op het plein zelf worstel ik me langs een groep kinderen in schooluniform en moet ik enthousiaste Japanners ontwijken. Bij de trappen klinkt een nieuwe Ed Sheeran.
 

Ik kan maar niet wennen aan die drukte en geluiden. De mensen lijken alleen maar haast te hebben.
Als ik aan de kant wil gaan voor een zakenman die druk telefonerend de kortste route over het plein wil nemen, word ik omvergereden door een jongen op een skateboard. Ik val met mijn hoofd tegen de rand van de grote fontein en het licht gaat uit.

 

Als ik mijn ogen weer opendoe, is de rust het eerste wat me opvalt. Geen geraas van rode bussen, geen getoeter van auto’s, geen sirenes. Vreemd genoeg lijkt het alsof het nooit anders is geweest. Nog wat verdoofd kijk ik om me heen. Ik zit op een bank in een park dat ik herken als St. James’s Park en even vraag ik me af hoe ik hier ben gekomen.
Dan zie ik een man op me afkomen. Gekleed in een lange zwarte jas en een hoge hoed, wandelstok in zijn hand. Op de een of andere manier voelt zijn aanwezigheid vertrouwd.
‘Elisabeth, daar ben je. Je hebt me danig laten schrikken.’  

Ik pak zijn hand en hij helpt me overeind. Het vasthouden van zijn hand geeft me een warm gevoel. Als vanzelf haak ik mijn arm door de zijne en zo lopen we het park uit waar een zwarte koets staat te wachten.
De koetsier opent de deur en helpt me met instappen. Dan kijkt hij naar de man.
‘Naar huis, Mr. Darcy?’

De opdracht: Je gaat vandaag naar de kapper en je bent er niet helemaal gerust op want je bent de eerste klant sinds weken en je weet niet of hij/zij de knepen van het vak nog goed kent