Schrijfopdracht #283

Schrijven Online

Geplaatst 30 januari 2020

Innerlijke stem

Van generatie op generatie reis ik door de tijd. Noem mij onderbuikgevoel of vrouwelijke intuïtie. Soms word ik ook wel eens aangeduid als “zesde zintuig”.

Ik ben die innerlijke stem die je waarschuwt als dingen zich anders voordoen dan dat ze zijn of die je het vertrouwen geeft dat het goed is. Soms heb je niet eens in de gaten dat ik er ben. Dan voel je alleen de rilling over je rug of de kriebels in je buik, maar ik ben er altijd. Bij de een wat sterker aanwezig dan bij de ander.


Mijn aanwezigheid is echter niet vanzelfsprekend; ik moet gevoed en beloond worden. Goedgetraind ben ik veelzijdig. Dan zorg ik voor vertrouwen en positiviteit, maar omgekeerd kan ik ook aansturen op wantrouwen en achterdocht.

Ik laat je zowel het goede als het slechte zien in je medemens. Ik help je situaties inschatten en keuzes maken.

Word ik genegeerd, dan delf ik het onderspit en word ik ondergesneeuwd door onverschilligheid en goedgelovigheid. Laat je me toe, dan ben ik jouw gids in het leven.

 

Ik pretendeer niet alwetend te zijn of onfeilbaar; ook ik heb wel eens last van ruis op de lijn. Maar dat maakt me niet minder sterker. Ik word namelijk gevoed door ervaringen, goede en slechte. Schrijf me niet meteen af; blijf in me geloven. Dan ben ik je houvast tot in lengte van dagen.

 

De opdracht: Een oude vrouw zit opgesloten in een buik. Het verhaal mag hierop geïnspireerd zijn, maar ergens anders over gaan.