nu te koop 

Cover Joop en Arie.JPG

        Van een flinke dosis gezelligheid is nog nooit iemand slechter geworden.

Joop en Arie

Het resultaat van een bijzondere samenwerking

Ton Badhemd en ik zijn allebei lid van het schrijversforum Schrijven Online. Daar schrijven wij verhalen naar aanleiding van wekelijkse opdrachten uitgeschreven door schrijfcoaches.

Op de geplaatste verhalen ontvangen de forumleden reacties van elkaar en de schrijfcoach de nodige feedback.

 

Op 17 maart 2020 verscheen de volgende opdracht van schrijfcoach Johanna Müller:

Schrijf een tedere brief aan een oudere persoon in het rusthuis die hem/haar de eenzaamheid even doet vergeten. Een warm schrijven dus van mens tot mens.

 

Ik riep ome Joop in het leven en hoofdpersoon Fien schreef hem een brief, waarin ze hem voorstelde samen een schrijfestafette te beginnen zodat ze op die manier contact konden houden.
Als reactie op mijn verhaal kreeg ik van Ton Badhemd een brief terug van ome Joop, waarin deze onder andere vertelde dat hij weleens gezellig een borreltje drinkt met een medebewoner en vriend, Arie Kraag. 

Ton nam daarna contact met mij op met de vraag samen met hem in het echt een schrijfestafette te beginnen en zo begon dit avontuur. 

Ons vertrekpunt bij het schrijven van dit verhaal was het verblijf van ome Joop en Arie Kraag in verzorgingstehuis De Schemering tijdens de coronapandemie. In eerste instantie waren het stukjes van 100 woorden, die zich al snel uitbreidden naar 1500 woorden.

Ons onverwachte avontuur nam serieuzere vormen aan en we besloten er een boek van te maken. Onder de bezielende leiding van Mili van Veegh en Marc Kerkhofs (www.hostwriters.nl) begonnen we aan de herschrijf. Een jaar later was het manuscript een feit. We stuurden het naar een aantal uitgevers. Boekscout reageerde enthousiast en niet lang daarna tekenden we het contract. In oktober 2021 zag Joop en Arie het levenslicht.

Silvia van Vonderen, een van mijn dialyse-collega's, tekende voor ons bovenstaande illustratie van Joop en Arie.

Kijk ook eens op de site van Ton (www.tonbadhemdschrijft.nl) voor meer verhalen.

Fief