Schrijfopdracht #280

Schrijven Online

Geplaatst 8 januari 2020

Don't stand so close to me

Met kloppend hart sta ik vooraan bij het podium. Zo meteen begint het concert van mijn grote idool Sting. Ik ben al fan sinds ik op de middelbare school zat, eeuwen geleden. Hij was toen nog de voorman van The Police. Je hoeft het niet met me eens te zijn hoor, maar ik vind dat Sting een heerlijke stem heeft, geweldige liedjes schrijft en er ook nog eens prettig uitziet. Kortom, ik sta hier nu al te kwijlen. Zo meteen gaat hij, naast zijn laatste nummers, vast ook een aantal golden oldies ten gehore brengen. O, wat verheug ik me daarop; uit volle borst meezingen met Roxanne, Shape of my Heart, Englishman in New York.

 

En dan komt hij op. De zaal begint te klappen en te joelen. Mijn hart gaat zo mogelijk nog een paar tellen sneller slaan. De band zet de eerste tonen in en Sting begint met een van mijn favorieten: So Lonely. Halverwege het nummer gaat het echter mis. De achtergrondzangeres begint te hoesten en te proesten. Sting stopt met zingen en kijkt wat er aan de hand is. De zangeres geeft aan dat ze niet verder kan zingen en verdwijnt achter het podium. Even staat mijn held vertwijfeld op het podium, maar dan pakt hij de microfoon:

‘I need a background singer.’

Het publiek begint uitzinnig te schreeuwen en te joelen: ‘ik, ik, ik, ik’, maar Sting maant ze snel tot stilte. Hij loopt naar de rand van het podium en gaat voor me op zijn hurken zitten.

‘Hi Fief, good to see you again. Will you do me the honour of singing with me?’

Verbijsterd kijk ik hem aan; mijn held, mijn idool. Ik wil uit alle macht roepen: ‘ja ik wil’, maar ik voel dat mijn benen het begeven. Twee tellen later gaat het licht uit.

 

De opdracht: Sta op een gegeven moment op een willekeurige dag stil en vraag je af wat het meest gekke en bizarre is dat op dat moment kan gebeuren