London, the place to be

Blog by Fief 

12 november 2019

 

Elke gelegenheid om Londen te bezoeken grijp ik met beide handen aan. De sfeer, de mensen, de prachtige locaties, ik kan er geen genoeg van krijgen. Dus toen een vriendin vroeg of ik met haar mee wilde gaan, hoefde ik daar niet over na te denken. Heel graag zelfs.

-Wat wil je zien in Londen

Samen hadden we een lijstje gemaakt van wat we wilden gaan zien. Natuurlijk de sights waar Londen bekend om staat zoals de Big Ben met zijn wereldberoemde klokkengeluid, de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace en de Horse Guards Parade. Maar daarnaast wilde ik haar ook meenemen naar minder bekende plekken, zoals Borough Market, een food market op de zuidoever van de Theems met heerlijke gerechten uit een diversiteit van keukens. En een wandeling langs de Theems zou haar een mooi zicht geven op de iconische gebouwen en bruggen waar de stad zo bekend om is.

Een andere markt waar ik haar ook graag kennis mee wilde laten maken, was Camden Lock Market. Heerlijk om rond te struinen en mensen te kijken.

-Favoriet

Als ik naar Londen ga, boek ik meestal een kamer in een Hub: een nieuw concept van hotelketen Premier Inn. Moderne, minimalistische hotelkamers voor een redelijke prijs. De bezienswaardigheden op ons lijstje lagen grotendeels binnen loopafstand van het hotel dat ik voor ons geboekt had en zo konden we de eerste dag al aantal bezienswaardigheden wegstrepen.

-Londen van bovenaf gezien

Ik heb Londen samen met mijn man al vele malen bezocht, maar het lukt iedere keer weer om nieuwe dingen te zien. Deze keer wilde ik de Sky Garden graag bezichtigen. Deze overdekte stadstuin bevindt zich op de 34e verdieping van The Walkie-Talkie, een wolkenkrabber in Fenchurch Street. De entree is gratis en het uitzicht vanaf die hoogte is fenomenaal, vele malen mooier dan het betaalde uitzicht vanuit de Londen Eye.

Grappig hoe verschillende gebouwen een bijnaam hebben gekregen: The Gherkin (Augurk), The Shard (Scherf), The Barcode, The Cheesegrater (kaasschaaf).

-Eeuwenoude tradities

Een rondleiding door de Houses of Parliament stond ook op ons wensenlijstje. De entree is helaas niet gratis. Uit het aanbod van tickets kozen we voor de audiotour (19,50 pond, omgerekend 22 euro). We verbaasden ons over de eeuwenoude tradities die hier nog in stand gehouden worden. Helaas mochten we niet even gaan zitten in de stoel waar John Bercow dagelijks zijn “Order, Order” riep.

-Wordt vervolgd

Zoals gezegd, één weekend is echt te kort om alles te zien. Maar niet getreurd, het volgende bezoek staat al weer gepland.

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon