Schrijven Online

4 november 2020

Mr. Magical's Cotton Candy

Het hoogtepunt van de kermis dat jaar was de komst van Mr. Magical. Reikhalzend keek ik samen met mijn vrienden uit naar de bontgekleurde bestelwagen met de sierlijke belettering ‘Mr. Magical’s Cotton Candy’. Naar verluidt verrichtte hij wonderen en de naam liet ons het water in de mond lopen.

Voor elke suikerspin nam hij de tijd. Het was niet zomaar een plakkerige, fantasieloze suikerwolk. Nadat hij gevraagd had wat onze liefste wens was, creëerde hij voor ieder een waar kunstwerk.  Zorgvuldig mengde hij de smaken en de kleuren. Het was een feest om te zien hoe hij het stokje door de bak bewoog en laagje voor laagje de vorm zichtbaar werd.
Dat we uren in de rij moesten staan hadden we er graag voor over, want een suikerspin van Mr. Magical moest je geproefd hebben om erover mee te kunnen praten.

Nadat we onze suikerspin hadden bemachtigd, zochten we een plek waar we op ons gemak de eerste hap konden nemen. Om het kunstwerk niet meteen te vernielen, plukten we voorzichtig iedere keer een klein stukje ervan af. Wat er gebeurde zodra ik de eerste hap in mijn mond stopte, is bijna niet weer te geven. De smaak is niet in één woord te beschrijven en het was alsof de kleuren die hij erin had gestopt, als vuurwerk de lucht inschoten. De wens die ik hem had toevertrouwd zag ik uitkomen. Gelukzalig en onder de indruk liep ik na afloop naar huis en vertelde mijn ouders enthousiast over de bijzondere suikerspin.

Tot onze grote teleurstelling bleek Mr. Magical en zijn wagen de volgende dag verdwenen te zijn. Later vernam ik dat hij elders was opgepakt wegens het verstrekken van hallucinerende middelen aan kinderen.