Schrijfopdracht #262

Schrijven Online

Geplaatst 4 september 2019

Negen Levens

Voor de tweede keer dat jaar was hij aanwezig op zijn eigen begrafenis…

Naar verluidt heeft een kat negen levens. Dat betekende dat hij er nu nog zeven te gaan had. Het leven is kort, ook zo’n gebezigde uitspraak. Nou als die komende jaren net zo kort zullen zijn als de vorige twee, dan was hem geen lang leven beschoren.

Zijn eerste leven was hij verloren nadat hij met zoveel interesse naar een otter had zitten kijken die op zijn rug in het water toilet lag te maken, dat hij de gele auto niet gezien of gehoord had. De wagen was piepend tot stilstand gekomen. Een man en een vrouw waren uitgestapt. Ze maanden de twee peuters achter in de auto om te blijven zitten. Papa en mama zouden wel even gaan kijken.

‘Papa is poes dood?’ had een van de peuters gevraagd.

‘Wees maar niet bang schatje,’ had vader geruststellend geantwoord. ‘Een kat heeft negen levens.’

Vervolgens waren ze weer ingestapt.

Opgelucht had hij ademgehaald. Nog acht te gaan. Hij had zich eens uitgerekt en wilde de straat oversteken.

Verdorie, die reclamefolderbezorgers hadden tegenwoordig van die snelle fietsen, die zag je gewoon niet aankomen. Het meisje had met alle macht geprobeerd om hem te ontwijken. Haar fiets was onderuit geschoven en een windvlaag had grip gekregen op de folders die uit haar fietstas waren gevallen. Gebiologeerd had hij naar het foldertje gekeken dat voorbij kwam zweven: zes kleurpotloden voor de prijs van vijf.

Ter verduidelijking van het verhaal. De opdracht was: schrijf een verhaal van 300 woorden. De eerste zin is voor iedereen hetzelfde.

In het verhaal moesten vervolgens de volgende woorden in het verhaal terugkomen: reclamefolderbezorger, twee peuters, een otter, een gele auto, zes kleurpotloden.

Reageren