“If you can dream it, you can do it”   – Walt Disney

 

IN 2015 kreeg ik de kans om zes maanden als dialyseverpleegkundige te gaan werken in Engeland. Ik was in dat jaar vijftig geworden, zat vijfentwintig jaar in het vak en was ook nog eens vijfentwintig jaar getrouwd. Ik had behoefte aan tijd voor mezelf. Was het een vorm van midlifecrisis? Zou zo maar kunnen, maar een lang gekoesterde wens kon eindelijk in vervulling gaan.

 

OP VERZOEK van een collega ben ik tijdens die periode in Engeland begonnen met het schrijven van blogs. De eerste blog vond ik erg spannend: de wereld leest ineens mee met wat ik op “papier” zette, maar gaandeweg begon ik er steeds meer lol in te krijgen. Ik schreef over de dingen die ik tijdens het werk meemaakte of zaken waar ik tegenaan liep, maar ook over wat er buiten het werk gebeurde: wat ik zag in het winkelcentrum, plaatsen die ik bezocht, feestdagen die werden gevierd en de mensen die ik leerde kennen. De positieve reacties moedigden me aan om door te gaan.

 

HET AVONTUUR dat ik was aangegaan heeft een behoorlijke impact op mij gehad. Ik kreeg de smaak van het schrijven te pakken en er borrelden steeds meer verhalen naar boven. En dus ben ik, met de blogs als leidraad, begonnen met het schrijven van mijn verhaal in dagboekvorm. In eerste instantie voor mezelf, om alles vast te leggen, maar daarnaast ook om anderen te motiveren en enthousiast te maken om ook een dergelijk avontuur aan te gaan. Het dagboek nadert  zijn voltooiing en zal binnenkort op mijn site te downloaden zijn.

IK BEN geen geboren schrijver, maar ik vind taal erg leuk om mee te stoeien. Helaas maakt dat nog geen schrijver. Om topsport te bedrijven, moet je blijven trainen. Daarom doe ik wekelijks mee met schrijfopdrachten op een online schrijversforum; om ervan te leren, maar zeker ook omdat het gewoon zo leuk is om te doen.

 

DE VOLGENDE STAP die ik heb gezet, is het bouwen van een eigen website nadat ik het advies kreeg om mijn reisdagboek als e-book op die website aan te bieden. Daar zou ik dan ook alle andere verhalen die ik heb geschreven op kunnen plaatsen. En hoe leuk zou het zijn om dan ook weer blogs te gaan schrijven; blogs over dingen die me bezighouden, die me opvallen of die ik gewoon interessant vind.

 

EN NU ben ik klaar om mijn verhalen te delen met iedereen die ze wil lezen.

Welkom op mijn blog. Beleef plezier aan het lezen van mijn verhalen en mijn blogs.

Laat me weten wat je ervan vindt. Niet alleen als je ze mooi vindt, maar zeker ook als je er een andere mening over hebt. Daar kan ik alleen maar van leren.

 

Fief

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon