Pigs in blankets

Blog by Fief 

7 november 2019

 

In 2015 kreeg ik de kans om een half jaar in dit prachtige land te gaan wonen en werken. Ik kwam terecht in een stadje net onder Londen, Basingstoke, waar ik als dialyseverpleegkundige kon werken in een kleine kliniek. Ik maakte er kennis met de Engelse bevolking in hun dagelijks leven en voor even was ik één van hen. Het viel me echter op dat mijn collega’s, hoewel ze al geruime tijd in Engeland woonden, geen van allen van Engelse oorsprong waren. De hele wereld was vertegenwoordigd in die kliniek: Zuid-Afrika, India, Pakistan, Colombia, Peru, Griekenland, Portugal, Roemenië, Tsjechië en met mij erbij, Nederland. Wat een heerlijke groep mensen om mee samen te werken.

 

De patiënten daarentegen waren wel voor het overgrote deel echt Engels. Hoewel ik de taal goed spreek, vond ik het toch wel spannend. Dat bleek natuurlijk nergens voor nodig. Het vakjargon had ik na een week onder de knie. Ik heb vooral veel naar mijn collega’s gekeken en geluisterd en als ik even niet wist hoe ik iets moest zeggen, dan kreeg van de patiënten de nodige hulp. Ze vonden het al geweldig dat ik hun taal überhaupt sprak. Stiekem zeiden ze wel eens dat ik vaak beter te verstaan was dan mijn collega’s. Nou, een groter compliment kon ik niet krijgen.

 

Het kerstdiner was nog wel even een dingetje. De kliniek had een tafel gereserveerd in een hotel. Ik vroeg of er een dresscode was, maar ik kreeg als antwoord dat ik gewoon iets nets aan moest doen. Toen we echter bij dat hotel aankwamen, bleek al snel dat hun opvatting van netjes niet overeen kwam met mijn idee van netjes. De dames droegen allemaal lange sjieke jurken met veel bling bling.

 

Een van de voorgerechten wil ik je niet onthouden: Pigs in Blankets. Dit zijn chipolataworstjes omhuld met bacon. Met bladerdeeg kan ook, dan krijg je meer een worstenbroodje.

 

Pigs in Blankets

 

Ingrediënten:

  • 8 plakjes bacon

  • 16 chipolataworstjes

  • Cocktailprikkertjes om de bacon vast te zetten.

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (180 voor heteluchtoven)

  • Leg de plakjes bacon op een plank en rek ze uit tot ze de helft langer zijn geworden.

  • Snijd de plakjes over de lengte doormidden en wikkel ieder stuk om een worstje. Gebruik een prikkertje om de bacon vast te zetten.

  • Leg ze op een bakplaat en schuif ze in het midden van de over. Bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar.

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon