Schrijfopdracht #250

Schrijven Online

Geplaatst 12 juni 2019

Stappers

Nonchalant staan ze onder de salontafel, maar het lijkt of ze er elk moment vandoor kunnen gaan. In de derde positie van een balletdanser krijg je het idee dat ze elk moment in beweging komen. Het doffe zwarte leer is onbeschadigd en ook het gele stiksel verraadt dat ze nog niet zo lang in gebruik zijn.

De zwarte veters hangen er maar wat bij. Op de bovenste twee na, vullen ze alle ogen. In ontspannen toestand wachten ze op het volgende gebruik.

De rechter tong leunt ontspannen naar binnen, terwijl de linker tong naar voren is gebogen alsof hij het eens van een andere kant wil bekijken. Het gedrukte label op de achterkant laat zien dat het gaat om een Europese maat 39. Aan de rubberen zool is nog niet te zien of er meer op de binnenkant of de buitenkant gelopen wordt, dat zal de tijd nog leren.

Kreuk- en rimpelvrij staan ze onder de salontafel. Het echter karakter moet zich nog gaan ontwikkelen. In tegenstelling tot hun soortgenoten zijn ze op hun mooist als het leer soepel en doorleefd is. Als de krassen en kreukels laten zien dat er afstanden mee gelopen zijn, festivals bezocht en steden doorkruist zijn.

De opdracht: Beschrijf een voorwerp zodanig dat de lezer "ziet" wat het voorwerp is.

Reageren

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon