Wij gaan verhuizen:

de hoera-brief

Blog by Fief 

10 december 2019

 

De “hoera-brief” is binnen. Dat betekent: hoera, we zijn eindelijk weer een stapje verder in ons nieuwe avontuur dat verhuizen heet. Kregen we begin februari van dit jaar nog te horen dat we helaas niet ingeloot waren, korte tijd later werden we alsnog gebeld met de heugelijke mededeling dat we alsnog ingeloot waren. Na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst is nu ook de hoera-brief binnen. Dat heeft even op zich laten wachten, maar zodra alle kopers bij de notaris zijn geweest mag de schop eindelijk in de grond. Hoera.

Belemmeringen

De bouw van het appartementencomplex gaat helaas nog wel ruim een jaar of twee in beslag nemen en dat is niet voor iedereen een prettig vooruitzicht. De wat oudere kopers hadden liever gezien dat de bouw tien jaar geleden al was voltooid, maar helaas wisten een aantal notoire bezwaarmakers de plannen te dwarsbomen.

Maar nu, hoera, zijn hun “principiële” bezwaren als sneeuw voor de zon verdwenen en zijn er ook verder geen belemmeringen meer om de verlevendiging van onze dorpskern tegen te houden.

Te jong?

Op de mededeling dat we naar een appartement gaan verhuizen, is met wisselende reacties gereageerd. De meesten vonden dat we nog wel wat “jong” zijn voor een appartement. Toegegeven, was dit project tien jaar later op ons pad gekomen dan was het ook goed geweest. Maar we hebben altijd gezegd dat we graag in het centrum willen wonen en nu we hiertoe de kans krijgen, grijpen we die met beide handen aan.

De kinderen staan op het punt om het huis te verlaten en het vooruitzicht om dan nog een aantal jaren in een voor ons tweeën veel te groot huis te moeten wonen, spreekt ons niet aan. Ik kan nu al genieten van het vooruitzicht dat straks alles gelijkvloers is: overzicht, minder tijd kwijt met poetsen, meer tijd over voor leukere dingen.

En de tuin dan? Ga we die niet missen? Nee hoor! Over tweeënhalf jaar kunnen we op ons balkon genieten van het uitzicht over de Dommel en dat uitzicht houdt zichzelf bij of wordt bijgehouden. Ook daar kijk ik nu al naar uit.

 

Ruimen

Tot die tijd vermaken we ons nog wel. Hoe groter het huis, hoe meer je hebt verzameld. Wij in ieder geval wel. Wat kan er straks (nog) mee en wat moet er weg? Die uitdaging houdt ons nog wel even zoet. 

Wordt vervolgd.

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon