Schrijfopdracht #274

Schrijven Online

Geplaatst 28 november 2019

Was dat maar waar

Met melodieuze tonen wordt Henk uit zijn dromen gewekt. Hij rekt zich uit en gaat op de rand van zijn bed zitten. Zijn bordeelsluipers sluipen dichterbij en schuiven om zijn voeten. Hij staat op en zijn ochtendjas vleit zich om zijn schouders. In de keuken staat de koffie al geurend te pruttelen en de krant heeft een plaatsje gevonden op de keukentafel. Vol ongeduld ligt hij opengevouwen te wachten.

Henk loopt langs het koffiezetapparaat en schenkt de koffie in een beker. De keukenstoel schuift naar achter. Henk neemt plaats aan tafel en richt zijn aandacht op de berichten in de krant. De bladzijden worden een voor een in een bedaard tempo omgeslagen terwijl Henk van zijn koffie geniet.

Na de “pling” springen twee boterhammen uit de broodrooster en landen welgemikt op een bord. Het mes springt enthousiast naar de jampot die nog net op tijd zijn deksel losgedraaid krijgt. Een flinke klodder jam vindt zijn weg naar de geroosterde boterhammen. Henk draait zich om naar het aanrecht om het bord te pakken.

Verderop op het aanrecht liggen twee sinaasappels angstig te kijken naar het grote mes dat recht op ze af komt, maar er is geen ontkomen aan. De citruspers maakt het karwei af. Henk schenkt het sap in een glas, neemt een slok en neemt weer plaats aan tafel.

Zijn telefoon laat een kort deuntje horen en hij ziet een bericht verschijnen op het scherm:

Zie ik je vanavond weer?

Terwijl Henk een hap van zijn boterham neemt en deze wegspoelt met een slok koffie, wordt het antwoord getypt:

Ik kijk met verlangen naar je uit.

Henk veegt de kruimels van zijn mond en loopt terug naar de slaapkamer waar zijn kleren al in de startblokken staan.

De opdracht: Een fantasieverhaal waarin iets gebeurd dat helemaal niet kan.

Reageren